Fotograf: Pia Gyllin
Kontakt:
maria@clearberry.se
070-223 58 53

Ett urval av referenser:


Sagt om Maria:

"Maria Eremo är en idéspruta som alltid levererar sina texter i tid. Hon är snabb, har mycket energi och är en positiv kraft med ett brett kontaktnät."
Mirja Mattsson, redaktör ETC Örebro
"Jag har lärt känna Maria som en person som tillför mycket energi och engagemang. Hon är lätt att samarbeta med, har en god etik och lämnar utmärkta jobb i tid. Kort sagt, allt man kan önska av en journalistkollega."
Elisabet Ekblom, redaktör Respons och Bra Affärer
"Punktlig, noggrann och kvalitetsmedveten är en sammanfattande beskrivning av Marias arbetssätt. Hon är också nyfiken och räds inte att anta nya utmaningar."
Maria Rinaldo, redaktör Sesam
"Jag har haft förmånen att arbeta tillsammans med Maria på P4 Örebro Sveriges Radio under ett par år. Som arbetskamrat kan man sammanfatta Maria som: skärpt, påläst, rolig, orädd. Hon vet vad hon vill och står för sina åsikter, även om alla inte håller med. Det är lätt att diskutera med Maria då hon är prestigelös även om man tycker olika. Efteråt skrattar man och tar en kaffe. När man arbetar tillsammans med Maria vet man att jobbet blir gjort, hon lämnar inget "halvdant" efter sig, vilket är en trygghet som medarbetare. Men bäst av allt är nog ändå att Maria har HUMOR. Det är lätt att skratta tillsammans med henne, och hon bjuder ofta på sig själv."
Carina Galanou Ipsonius, reporter P4 Örebro Sveriges Radio
"Maria Eremo – WOW! Levererar alltid det hon lovat i tid (så sjukt skönt och bra!), är positiv, driven, inspirerande, professionell och har hjärtat på rätt ställe. Har bra idéer, får saker att hända och genomför dem sedan. Toppenbra!! Jag kan varmt rekommendera henne."
Josefin Stålbert, tidigare regionsamordnare Världens Barn
"Att hitta frilansjournalister som är specialiserade på skog är inte det lättaste – och att som icke insatt skriva om ämnet är ännu svårare. Maria är i ärlighetens namn ingen insatt skogsjournalist, men det märks aldrig i hennes texter eftersom hon alltid läser på det aktuella ämnet inför intervjuer samt vågar fråga när hon inte förstår. Detta går att hennes texter är lätta att ta till sig oavsett kunskapsnivå på läsaren. Att kunna skriva om ett krångligt ämne och göra det lättförståeligt utan att det blir banalt är en konst, en som Maria behärskar."
Pia Gyllin, tidigare redaktör Skogsaktuellt
"Det är skönt att känna sig trygg när man lämnar ifrån sig projekt, det gör jag med Maria. Jag vet att dialogen längs vägen kommer vara glasklar, att det kommer i tid och att det blir som man kommit överens om."
Mats Olson, säljare Jordbruksaktuellt
"Rekommendationen jag fick om Maria stämde till hundra procent. Maria är lyhörd, intresserad och har en fantastisk förmåga att fånga upp detaljer vid intervju. Hon levererar snabbt och är noggrann. Hon är intresserad av uppdraget hon för, fantastisk som person och en professionell skribent. Jag kommer med varm hand rekommendera Maria till andra eftersom jag är oerhört nöjd med texterna till min hemsida och broschyr."
Anette Friis, ägare, Hälsokällan
"Maria har ett snabbt bemötande, professionell planering och utförande och givetvis ett gott slutresultat. Vi kan varmt rekommendera Maria för liknande uppdrag."
Martin Börjeskog, försäljningsansvarig, IT-mästaren
"Maria har fått flera uppdrag, av varierande karaktär, av mig för vårt hotells rökning. Allt ifrån en iögonfallande pressrelease, underlag till större annonskampanjer för vår nylansering av hotellet till att skapa texter för vår nya säljbroschyr. Även nya beskrivande och personligare texter till vår hemsida. Maria är en mycket professionell skribent som gör ett riktigt bra arbete och jag kan varmt rekommendera henne. Hon håller sina deadlines och leverar texter med hög kvalitetsnivå på innehållet och vi är mer än nöjda och kommer anlita henne fler gånger framöver."
Robert Krantz, hotellchef, BEST WESTERN City Hotel Örebro
"Maria jobbar självständigt och målmedvetet. Hon håller deadline med god marginal och är lätt att samarbeta med. Maria är nyfiken och inte rädd fär att kasta sig in i nya saker och ämnesområden."
Ann-Louise Larsson, redaktör, Entreprenadaktuellt
"Maria fick uppdraget att beskriva historien om Bofors Hotel. Ett diffust och svårgreppbart uppdrag där jag som beställare inte kunde avgöra vilket underlag som fanns eller i vilken omfattning. Detta gjorde att jag varken kunde eller ville sätta upp ramarna för materialets art eller slutproduktens form. Jag ville ge Maria frihet att vara kreativ och med hennes profession avgöra detta.
Vi är mycket nöjda med Marias arbete. Tidsplan, omfattning och innehåll är levererat helt enligt överenskommelse vilket lätt hade kunnat bli svårt att uppfylla. Avgörande för att Maria, som inför detta uppdrag var en ny och oprövad leverantör, skulle få jobbet var hennes lyhördhet, nyfikenhet och tydliga ambitionsnivå. Att hon har en erfarenhet som journalist visar sig genom att Maria har en förmåga att fånga kärnan i berättelsen och på ett enkelt samt lättbegripligt sätt återge den."
Göran Beck, Hotelldirektör Bofors Hotel
"Maria har hjälpt mig att stegvis nå en hemsidetext som är välskriven och läsvänlig. Hon har dissekerat min text in i minsta detalj, och ifrågasatt när hon inte förstår för att sedan skriva på ett enklare sätt med ett helt annat flyt. Maria har alltid gjort klart sitt förslag till den tid hon lovat, varit lätt att nå och hon har inte heller varit rädd för att ge sin egen uppfattning om texten. Perfekt tycker jag! Som företagare är det oftast något annat man är duktig på. Jag rekommenderar alla som inte arbetar professionellt med text att ta hjälp med texten till sin hemsida, gärna av Maria."
Osteopat, Jerker Ståhl
"Maria Eremo är noggrann. Hon vågar tycka som recensent. Hon lämnar texter i tid. Hon tar egna initiativ. Hon ställer upp. Och hon säger också ifrån när hon tycker något annat. Maria är med andra ord en engagerad skribent som jag som uppdragsgivare kan lita på. Och så är hon härligt glad och positiv.
Marita Johansen, tidigare kultur- och nöjeschef på Nerikes Allehanda