Fotograf: Pia Gyllin
Kontakt:
maria@clearberry.se
070-223 58 53

Tjänster:

Jag har två inriktningar som frilansjournalist och skribent. Ena delen är redaktionella texter där jag i min journalistiska roll mer än gärna sätter tänderna i alla former av artiklar. Den andra inriktningen är att jag även riktar mig till företag som behöver hjälp med den språkliga delen som kan te sig i olika former.

REDAKTIONELLT

Det kan vara en faktaspäckad artikel, ett personligt djupgående personporträtt, en recension eller ett resereportage. Efter många år som reporter har ämnena blivit många och jag är inte främmande för nya utmaningar. Det jag inte redan kan lär jag mig, allt för att slutresultatet ska bli så bra det bara kan.

Jag har stor erfarenhet inom kultur och nöje, men grottar mer än gärna ner mig i människan bakom namnet eller berättar för läsaren hur en dag på en specifik arbetsplats kan se ut.

FÖRETAG

Ibland finns expertisen redan på företaget men i vissa fall behöver man ta in hjälp utifrån, oavsett vilket område det gäller.

Har ditt företag ett behov av hjälp när det gäller texter är jag rätt person att kontakta. Kortare texter på några rader eller längre verksamhetsberättelser, jag tar mig an dem. Kanske har ni redan skrivit en text men att ni behöver någon som tittar på den med kritiska korrekturögon? Då går det jättebra att kontakta mig.

Inga texter är för korta eller för långa. Inriktning eller ämne är inte av största betydelse, så länge det har med det svenska språket att göra får ni mer än gärna ta kontakt med mig.

Exempel på texter kan vara:

• Annonstexter
• Pressmeddelanden
• Verksamhetsberättelser
• Broschyrer
• Korrekturläsning
• Hemsidetexter